„Život za život“ u Novom Marofu

zivot_za_zivot-NM-0015

U subotu, 25. listopada, u novomarofskom Kulturnom centru održan je program prigodom 30. obljetnice posvete Crkve sv. Antuna Padovanskog.

Na samom početku programa posjetitelje je pozdravio naš župnik i gvardijan fra Vitomir Glavaš koji je iznio i kratki kronološki pregled povijesti naše 30-godišnje Crkve, posebno se spominjući onih koji su dali svoj doprinos za njezinu izgradnju, kako na duhovnom, tako i na materijalnom planu. Pozdrave i prigodne govore za posjetitelje održali su i sestra Ljubica Bosilj u ime poglavarice sestara franjevski misionarki, gradonačelnik Darko Hrenić te, u ime pastoralnog vijeća župe, ali također i svih župljana, gospodin Zlatko Meštrić.

zivot_za_zivot-NM-0014  zivot_za_zivot-NM-0018 zivot_za_zivot-NM-0017  zivot_za_zivot-NM-0020

Središnji događaj programa koji je okupio mnoštvo župljana i posjetitelja novomarofske Crkve bio je duhovni rock mjuzikl „Život za život“ u izvedbi Zbora Kolbe i Novog Svitanja. Nadahnut životom i žrtvom sv. Maksimilijana Kolbea, poljskog redovnika, mjuzikl nam je prikazao što znači vapiti: „Nebo!“, usmjeriti svoj pogled prema vječnosti, prihvatiti križ, nesebično se darovati za bližnjega, ne gubiti vjeru u najvećim iskušenjima i kao „vitez Bezgrešne“  uvijek imati samo jedan cilj – ići za Isusom.

zivot_za_zivot-NM-0053

Osim ovog potresnog, ali nadahnjujućeg glazbeno-scenskog djela, posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu Klape Marof, a cijeli je program zaokružen druženjem uz domjenak. Odaziv velikog broja ljudi na program prigodom obilježavanja posvete naše Crkve govori nam o važnosti prisutnosti franjevaca konventualaca i sestara franjevki misionarki u našem gradu i njihovog angažmana kroz sve ove godine, kao i o važnosti buduće organizacije sličnih manifestacija.

Jelena Degač

Fotogalerija