U povodu međunarodnog dana starijih osoba

U povodu međunarodnog dana starijih osoba, 1. listopada 2015. godine, naš o. Biskup mons. Josip Mrzljak posjetio je specijalnu bolnicu za kronične bolesti u Novom Marofu.

NV-151001-026

NV-151001-059

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990., da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi.

Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.

NV-151001-081

NV-151001-124

Zajedno sa mjesnim župnikom fra Vitomirom, o. Biskup je obišao odjel palijativne skrbi i susreo se s mahom starijim osobama u terminalnoj fazi njihovih bolesti i života. Potom je uslijedio srdačan doček velikog broja osoblja bolnice, liječnika, med. sestara i braće, njegovateljica i tehničkog osoblja, ali i samih bolesnika. Skup je najprije pozdravila voditeljica udruge za Palijativnu skrb ‘Srce’ sovijalna radnica mg. Miljenka Šimec. Potom je govorio dr. Juraga, predstojnik odjela palijativne skrbi, zatim gradonačelnik grada Marofa g. Siniša Jenkač. Potom je o. Biskup je uputio svima riječ zahvale i ohrabrenja za ovo djelo milosrđa koje čine svakodnevno.

Susret sa starijim i bolesnim je završio veselo, budući su nam u goste došla djeca iz dječjeg vrtića Novog Marofa, sa svojom ravnateljicom i tetama. Uveselili su nas svojom pjesmom i glumom.