Slavlje sv. Potvrde

U subotu 30.svibnja 2015. u našoj župi je bilo lijepo i svečano cijeli dan. Radost, bar za neke, je počela slavljem svete mise u 10.30 sati, koju je predslavio naš o. Biskup, te podijelio sakrament sv. Potvrde 35-ero mladića i djevojaka iz naše župe.

IMG_2939

Lijepo je bilo vidjeti naše krizmanike u najsvečanijem izdanju, (što će reći ruhu) vrlo ponosne, ali ne i ohole, ozbiljne ali ne i natmurene, dostojanstvene i ozarene.

Samo slavlje je proteklo vrlo lijepo i skladno. Krizmanici su pokazali da su sazreli u prave odrasle vjernike, time što su sami izrekli svoje pozdravne i zahvalne govore, sami su napisali i izrekli svoje molitve i otpjevali psalam.

Grupna_finall

U crkvi je bilo lijepo i pobožno slavlje, no to se ne može reći i za one koji su ostali vani u dvorištu. Pored nekoliko zamolbi i upozorenja na mir i tišinu, neki su pokazali nevjerojatan vjerski ali i svaki drugi primitivizam. Iako se misa lijepo čula preko ozvučenja vani, nekima to nije smetalo da telefoniraju, da viču i dozivaju se, da okolo šeću… Pitam se jeli moguće da im uopće nije niti malo neugodno zbog toga!?

S krizmom uvijek dolazi i ono pitanje: “koliko će me vas izdati” (da parafraziramo onu Isusovu). Hoće li se i koliko ovi darovi doista ukorijeniti u ovim mladima, za vidjeti je. Vjerujemo… Molimo… Nadamo se…