Preminuo fra Alojzije Mikić

Obavještavamo Vas da je jučer, 19. lipnja 2023., nakon duge i teške bolesti srca, u Gospodinu blago preminuo fra Alojzije Mikić, član Hrvatske Provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca i član Samostana sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu.

Fra Alojzije Mikić rođen je 12. veljače 1946. g u Križancu (župa Svetog Ilije – Varaždin), privremene zavjete položio je 3. kolovoza 1966. g. u Podlehniku (Sloveniji), a svečane zavjete u bazilici sv. Antuna Padovanskog u Zagrebu 29. travnja 1973. godine. Za svećenika je zaređen 29. lipnja 1974. godine u Zagrebu. Nakon što je završio magisterij iz teologije na Papinskom fakultetu sv. Bonaventure u Rimu, djelovao je u službi župnog vikara u župi Uznesenja BDM u Molvama od 1976 do 1978. godine. Zbog pastoralnih potreba hrvatskih iseljenika u župi sv. Josipa Radnika u Gary-u (USA), fra Alojzije djeluje kao župni vikar istoimene župe od 1979. do 1983. godine. Po osnivanju nove hrvatske katoličke misije u Wellandu (Ontario – Kanada), fra Alojzije postaje upravitelj istoimene župe od 1983. do 2016. godine. Zbog narušenog zdravlja, fra Alojzije se vraća u Hrvatsku 2016. godine kada je imenovan članom Samostana sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu. Posljednje godine svoga života, fra Alojzije se posvetio pastoralu sakramentalnog pomirenja, te je bio omiljeni ispovjednik zbog svoje blage i mirne naravi.

Misa zadušnica za pokojnog fra Alojzija Mikića slavit će se u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu, u ponedjeljak, 26. lipnja o.g. u 12 sati, a sprovodni obredi slavit će se na mjesnom groblju župe Svetog Ilije pokraj Varaždina.

Pokojnog brata fra Alojzija preporučamo u naše molitve!

Pokoj vječni daruj mu Gospodine!
I svjetlost vječna svijetlila mu!
Počivao u miru!
Amen.