Održan koncert folklornog ansambla Ivan Goran Kovačić

Iako sam u više navrata, molio i pozivao, nastojao animirati vjernike i ljude dobre volje za ovaj božićni koncert, sad vidim da je bilo bolje da sam šutio jer neki nisu ni mogli ući u crkvu, a tako su željeli čuti i vidjeti ovu predivnu mladost folklornog ansambla studentskog kulturno umjetničkog društva Ivan Goran Kovačić.

Vjerujem da će se bar nekoliko dana (skromno), spominjati ovaj predivni doživljaj o drugoj adventskoj nedjelji, 10. prosinca, kad su nam tu hladnu i zaleđenu večer ugrijali i ozarili dušu i tijelo, izvodeći 23 božićne pučke napjeve iz gotovo svih krajeva Lijepe naše. Neki su izvedeni izvorno, neki obrađeni u vlastitom aranžmanu. Neki su bili meditativne naravi, dok su drugi ljepotom i snagom ritma jedva držali na mjestu slušatelja. Neki su opet toliko svečani i slavljenički, snažno komunicirajući srce i duh onoga moga i tvoga pretka, čovjeka Božjega, bogobojaznoga, svetoga grešnika. Posebna snaga uz savršeno skladno višeglasje jest u tekstovima pjesama, bogatih vjerom i duboko teološkom dimenzijom otajstva rođenja Bogočovjeka Isusa Krista.

Iskreno hvala Dubravku Radiću, umjetničkom voditelju ansambla, kao i Tomislavu Habulinu mag.mus. voditelju pjevanja. Hvala svakom pojedinom članu ansambla, pjevačima i sviračima. Njihovi dojmovi naspram nas publike su također iznimno pozitivni i vrlo su ugodno iznenađeni dobrim i brojnim prijemom.