Održan 17. križni put mladih Varaždinske biskupije

1. i 2. travnja održan je 17. križni put mladih Varaždinske biskupije, koji je ove godine prolazio župama Virovskog dekanata. Oko 400 mladih iz cijele biskupije, kojima se priključilo petero mladih iz naše župe, propješačilo je 45km dugi put svjedočeći svoju vjeru, te kroz bolne noge, vrućinu, žuljeve i odricanje jačajući tu vjeru u sebi. Križni put je krenuo u Goli i prvog dana završio u Molvama gdje se spavalo, a drugi dan ruta je išla od Molvi do Novigrada Podravskog gdje nas je dočekao biskup. Geslo ovog križnog puta bilo je Tako trčite da dobijete. „Kad čovjek zna što želi dobiti kroči kroz život usmjeren na ono što mu je važno da dobije, a nama je važan Krist. Radi Krista smo tu. Tako trči da dobiješ znači tako radi, tako moli, takva neka budu tvoja druženja, da to bude dobitak.“ – objasnio je geslo povjerenik za mlade Varaždinske biskupije vlč. Tihomir Kosec.

Svaki križni put je posebno iskustvo jer se povučemo od ovoga svijeta, naših svakodnevnih obaveza i zajedno sa ostalim mladim vjernicima malo ozbiljnije pripremamo za slavlje Uskrsa. Križni put je prilika da se približimo Isusu koji je za nas toliko pretrpio i dao svoj život za nas. To je zapravo i jedna dobra duhovna obnova u kojoj kroz tjelesno odricanje otvaramo malo više svoju dušu i srce Bogu. A plodovi se uvijek osjete u našim životima, jer na kraju svakog križnog puta umjesto suza i boli, osjećamo samo radost, ispunjenost, zahvalnost i želju za slavljenjem Boga.

Sljedeće godine križni put će prolaziti kroz naš Varaždinsko-toplički dekanat, pa se nadamo da će se nešto više mladih iz naše župe odvažiti i krenuti.

Više o križnom putu možete vidjeti na web i facebook stranicama Ureda za pastoral mladih Varaždinske biskupije: