Obećanja Frame Novi Marof

Dana 1. lipnja 2014 u našoj župi sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu bila su obećanja koja su velika radost i slavlje naše Frame . Šestero naših mladih iz Frame odazvalo se na Kristov poziv „Slijedi me“ . U prekrasnom i svečanom slavlju kojeg je predvodio naš duhovni asistent p. Martin Dretvić.

Šestero mladih su dali obećanje, troje ih je dalo po treći puta, a troje po prvi puta. Na misnom slavlju bila nam je podrška Frama iz Varaždina i Zagreba koje su naša obećanja ispunila sa velikom radošću i ljubavlju.

Sat vremena prije početka krunice i svete mise imali smo probu da sve ispadne najbolje za nas i našeg Spasitelja . Kad je misno slavlje počelo naši obećanici čitali su evanđelje i molitvu vjernika. U propovijedi naš duhovni asistent p. Martin Dretvić preporučio nam je da slijedimo Krista i da će naš blagoslov biti na našoj obitelji. Nakon propovijedi našeg duhovnog asistenta započeo je obred obećanja u kojima smo obnovili obećanja našega krštenja. Nakon misnoga slavlja u našoj dvorani sv. Antuna Padovanskog imali smo druženje sa Framom iz Varaždina i Zagreba koje su isto zajednica što slijede Krista kao i mi. Zahvalni smo im što su bili uz nas i druženje učinili još ljepšim i još više ispunili svojom ljubavlju.

Ova obećanja su bila dio našega života i da će za godinu dana naši obećanici reći „Isplatilo se krenuti za Kristom „