Obećanja Frame Novi Marof

Dana 21. lipnja 2015. u našoj župi sv. Antuna Padovanskog u Novom Marofu na misi u 19 sati naši framaši su dali svoja obećanja koja su bila velika radost i slavlje naše Frame.

Sedmero naših mladih iz Frame odazvalo se na Kristov poziv „Slijedi me“. Tih sedmero framaša koji su odlučili složno reči ”Evo me” te kroz godinu dana živjeti evanđelje po uzoru na sv. Franju, učinili su to u prekrasnom i svečanom slavlju kojeg je predvodio duhovni asistent p. Vitomir Glavaš.

Sedmero mladih su dali obećanja – dvoje ih je dalo po prvi puta, a petero framaša je obnovilo svoja obećanja. Na misnom slavlju bila nam je podrška Frama iz Varaždina i Zagreba koje su naša obećanja ispunila sa velikom radošću i ljubavlju, te nam pomogli u pjevanju na misi.

IMG_9315

Svojom gestom samo želimo pokazati drugima da je lijepo slijediti Gospodina. To je ono što nas sve skupa veže i razlog zbog kojeg smo ovdje kao zajednica, zajednica mladih. Želimo samo dati primjer drugima i pokazati im koliko je lijep život u zajedništvu i koliko se čovjek dobro osjeća kada čini dobro.

Kada je misno slavlje počelo naši obećanici čitali su evanđelje i molitvu vjernika. Propovijed je predvodio p. Vitomir Glavaš te je spomenuo i Framu, naš put kojim moramo ići i kojim slijedimo život svetog Franje, te je potaknuo da se i drugi mladi priključe tom životu. Nakon propovijedi našeg duhovnog asistenta započeo je obred obećanja kojima smo obnovili svoje krsne zavjete.

Poslije mise naši gosti iz Varaždina i Zagreba su pokazali umijeće u plesu i pjevanju himne franjevačke mladeži ”Pođimo zajedno”. Nakon skupnog slikanja otišli smo u našu dvoranu gdje smo imali druženje sa Framom iz Varaždina i Zagreba koje također slijede Krista kao i mi. Zahvalni smo im što su bili uz nas i druženje učinili još ljepšim i još više ispunili svojom ljubavlju.

Nakon cijelog slavlja, ili ”fešte”, imali smo večer izbora, gdje smo birali svoje novo vijeće koji će nas voditi kroz idućih godinu dana.

Nadamo da će nas slijedeće godine biti više i da će biti još ljepše.

Mir i dobro!