Hodočašće u Šibenik i Međugorje

Na blagdan prvog službeno proglašenog sveca, svetoga Nikole Tavilića, u 4.30 sati ujutro krenuli smo iz Marofa put Šibenika i svečevog nacionalnog svetišta. 20-tak minuta ranije krenuo je jedan autobus, njih 53, članova KUD-a Marof, a za njima smo i mi drugi hodočasnici, nas 86.

151114-023

Malo magle usput nije nas omelo da stignemo na vrijeme za svetu misu u 10.30 sati. Na početku je gvardijan fra Ivan Bradarić blagoslovio novo zavjetno zvono sv. Nikole, a potom smo započeli svečanu misu koju sam ja predslavio uz koncelebraciju svećenika iz Šibenika, Zadra i Splita. Lijepo je bilo doživjeti dupkom punu crkvu, dvorište i trg ispred crkve. Svetoj misi uz mnoštvo naroda nazočili su domaći gradonačelnik dr. Željko Burić, župan šibensko kninski g. Goran Pauk, naš gradonačelnik g. Siniša Jenkač i predsjednik KUD-a g. Dragutin Košćak.

151114-056

Naš Kud je lijepo i skladno pjesmom animirao misu, a zatim su vani na trgu izveli polsatni pjevačko plesački program. Nakon toga smo u samostanskim prostorijama bili ugošćeni.

U popodnevnim satima smo krenuli put Međugorja, uz usputno zaustavljanje i posjet hrvatskom Lourdesu, svetištu Vepric. U Međugorje smo stigli oko 20 sati i nakon smještaja u pansionu pohitali na klanjanje. Ujutro smo slavili svetu misu u svetištu, a nakon nešto vremena za osobnu pobožnost otišli smo na brdo ukazanja.

151114-075

S ručkom u Međugorju smo završili naš posjet Kraljici Mira te krenuli doma. Usput smo se zaustavili u etno selu Erceg, rodnom mjestu župnika u Drinovcima, te kod Imotskog Modrog jezera.

Kući smo sretno stigli u nedjelju oko pola noći.

Svim sudionicima hvala na lijepom i dostojanstvenom hodočašću.


Sve slike sa hodočašća hodočasnici mogu preuzeti na ovom linku: www.zupanovimarof.com/tmp/slike-medugorje.zip (174 MB)