Biciklima u Mariju Bistricu

IMG_4010

U nedjelju, 10. srpnja, lijepi broj od dvadeset i jednog župljana okupio se rano ujutro ispred crkve u Novom Marofu kako bi, nakon primljenog blagoslova i pozdrava župnika p. Vitomira, krenuo prema Svetištu Majke Božje Bistričke.

IMG_3971

Kako bi u svoje hodočašće ipak uključili pokoju žrtvu, župljani su za svoje prijevozno sredstvo odabrali bicikle te time nastavili, sad već tradicionalno, “bicikločašće” u Mariju Bistricu. Ovaj put se, na zadovoljstvo svih, okupilo znatno više župljana te je i raspon starosne dobi sudionika bio nešto veći nego prethodnih godina, što je za svaku pohvalu. Još za jutarnje hladovine, nakon nekoliko stanki radi odmora, hodočasnici su stigli u Mariju Bistricu, nakon čega su vrijeme prije svete mise iskoristili za svetu ispovijed, okrjepu tijela i križni put, a nakon svete mise za malo odmora i ostale vlastite potrebe.

IMG_4031

Povratak je zahtijevao malo više napora zbog vrućine i jakog sunca, ali ništa nije spriječilo naše hodočasnike na biciklima da u poslijepodnevnim satima sretno stignu svojim kućama. Završilo je tako još jedno hodočašće biciklima Majci Božjoj Bistričkoj, korisno i za duh i za tijelo, te nam ostaje nada da će se sve to ponoviti i sljedeće godine, u još većem broju.