Ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas

Povodom 100. godišnjice enciklike pape Pija XI. „Ubi arcano Dei“ (23. 12. 1922.)  koja je potaknula Katoličku akciju, a u organizaciji Varaždinske biskupije, održat će se

Ciklus okruglih stolova o djelovanju katolika danas.

Pod geslom „Hajde! Ja te šaljem!“ (Izl 3,10)svakog će se prvog ponedjeljka u mjesecu počevši od veljače 2023. godine
s početkom u 19,30h u biskupijskom Centru za mlade (A. Cesarca 4, Varaždin – mogućnost parkiranja ulazom u Zagrebačkoj 3)
održati susret u obliku okruglog stola, tj. razgovora o prisutnoj i djelatnoj Crkvi.

Svaki susret posvetit će se određenoj temi, tj. jednom od vidova angažmana i djelovanja katolika laika u današnjoj svakodnevici, u današnjim okolnostima, sve u svjetlu povijesnih činjenica,s pogledom prema načinima kako su to nekad činili katolički laici, organiziravši se kroz Katoličku akciju. Stoga je cilj ovih susreta govor i razgovor o raznim oblicima i mogućnostima djelovanja vjernika laika danas te poticaj na promišljanje i djelatno sudjelovanje kako radi vlastite duhovne obnove i osobne vjerničke formacije, izgradnje crkvenog zajedništva u župama, biskupiji i drugim vjerničkim krugovima, ali i radi prožimanja javnog i društvenoga života kršćanskim načelima, u suradnji s crkvenom hijerarhijom.
Na susretima će o kršćanskom aktivizmu, angažmanu vjernika u župnim zajednicama, obiteljima, odgoju i obrazovanju, medijima i umjetnosti govoriti zanimljivi i stručni gosti te zauzeti i predani vjernici laici.

Prvi susret u ciklusu okruglih stolova održat će se u ponedjeljak, 6. veljače 2023. s početkom u 19,30h u Centru za mlade s temom Katolički laici prije 100 godina i danas. O temi će progovoriti Anđelko Košćak, biskupski vikar i župnik Župe sv. Petra i Pavla u Mačkovcu te angažirani vjernici laici Ana Kraljić, mag. rehab. educ. i Edi Vugrinec, mag. mus.